Usein kysytyt kysymykset

1. Kuka voi hakea yksiötä?

Kaikki yli 18-vuotiaat opiskelijat voivat hakea yksiötä.

2. Saako lemmikkieläimiä ottaa asuntoon?

Lemmikkieläimiä ei saa pitää soluasunnoissa, eläimet ovat sallittuja vain perheasunnoissa.

HUOM! Tankkari 1 A rakennuksessa & 2 lemmikkieläimet eivät ole sallittuja.

3. Mitä vuokraan sisältyy?

Vuokraan sisältyy sähkö, lämmitys, sekä pesutuvan vapaa käyttö  

Tankkari 3, 4, 5 ja 6 vesimaksu määräytyy henkilömäärän mukaan, 13€/henkilö

Tankkari 1 ja 2 sähkö ja vesi omalla sopimuksella.

4. Mitä tarkoittaa peruskalustettu?

Peruskalustetulla tarkoitetaan asuntoa, johon kuuluu sänky (ilman patjaa), kirjoituspöytä ja työtuoli, pöytä- tai kattolamppu, kirjahylly sekä vaatekaappi. Yhteisissä tiloissa on pirttikalusteet.

5. Kuuluuko asuntoon nettiyhteys?

Tankkari 1, 2 ja 3 asuntoihin kuuluu nettiyhteys. Valitettavasti vielä muiden Tankkareiden asuntoihin ei kuulu nettiyhteyttä. Asunnoissa on kyllä pistokkeet internet-yhteyden luomista varten, mutta asukas itse hankkii nettiyhteyden.

6. Jos asuntoon haluaa tuoda TV:n, tuleeko sen olla kaapeli- vai antennitelevisio?

Kaikki Tankkarin asunnot ovat kytkettynä kaapeliverkkoon, joten digiboksin tulee olla kaapeliverkkoon liitettävä.

7. Mitä teen, jos haluan autopaikan ja kuinka paljon se maksaa?

Halutessasi lämpöpistokepaikan, ota yhteyttä Tankkarin toimistoon. Autopaikka maksaa 7 € / kk ja sen hankinta edellyttää sopimuksen päivittämistä.

9. Mitä tulee tehdä, jos asunto on mielestäni likainen sinne muuttaessani?

Ota yhteyttä toimistolle ennen kuin alat siivoamaan, jotta toimistolta voidaan lähettää henkilö asunnon kuntoa tarkastamaan. Mikäli asunto todetaan myös hänen toimestaan likaiseksi, mietitään toimenpiteitä tapauskohtaisesti. Mikäli siivoat asunnon ja ilmoitat vasta sen jälkeen asunnon siivottomuudesta, emme enää ota kantaa asunnon muuttokuntoon. Huomioithan, että asukkaat ovat yhteisesti vastuussa myös yhteistilojen kunnosta.

Asunnot pyritään tarkastamaan aina asukkaan muuton jälkeen. Huomioithan, että siivouskäsitykset vaihtelevat henkilöittäin ja nämä käsitykset eivät aina kohtaa. 

10. Miksi minun kannattaa itse tehdä asunnon kuntotarkastus sinne muuttaessani?

Sinun kannattaa tarkistaa asuntosi kunto sinne muuttaessasi ja palauttaa kuntotarkastuslomake meille, jotta tiedämme missä kunnossa se on muuttohetkellä ollut. Muuttaessasi asunnosta pois, pystymme näkemään onko asunto samassa kunnossa lähtösi jälkeen kuin sinne muuttaessasi ja voimmeko palauttaa sen puolesta vakuuden sinulle. Jos et tee tarkastusta ja palauta meille kuntotarkastuslomaketta, voimme veloittaa esimerkiksi asunnosta puuttuvan huonekalun sinun vakuudestasi, mikäli meillä ei ole ollut tietoa sen puuttumisesta asuntoon muuttaessasi.

11. Miksi vakuus peritään?

Vakuus peritään jokaiselta asukkaalta sen vuoksi, että jos asukkaan muutettuapois asunnosta siellä ei ole siivottu tai asuntoon kuuluvaa omaisuutta tai itse asuntoa on vahingoitettu, voimme käyttää vakuuden kulujen korvaamiseen. Jos asukkaalta on myös jäänyt maksamatta vuokria, voimme käyttää vakuuden niihin.Jos vuokrat ovat kuitenkin maksettu ja asunto on siivottu ja kaikin puolin kunnossa muuton jälkeen, saa asukas kyseisen vakuuden koko summaltaan takaisin.

12. Milloin vakuuden saa takaisin?

Vakuus palautetaan viimeistään kahden kuukauden sisällä vuokrasopimuksen päättymisen (avaimien palautuksen) jälkeen.

13. Mitä teen, jos jotakin asunnossa rikkoutuu?

Ilmoita asiasta välittömästi Tankkarin toimistoon.

14. Mihin otan yhteyttä, jos huonetoveri viettää häiritsevää elämää?

Mikäli huonetoveri viettää toistuvasti häiritsevää elämää (juhlii, kuuntelee musiikkia myöhään yöhön), voi asiasta ilmoittaa Tankkarin toimistolle. Mikäli haluat, että hänelle laitetaan kirjallinen huomautus käytöksestä, tulee myös sinun tehdä kirjallinen ilmoitus toimistolle asiasta. Asiasta ilmoittaneen tietoja ei huomautuksen saajalle anneta. Nimetön häiriöilmoitus jätetään käsittelemättä.

15. Maksaako huoneenvaihto?

Huoneenvaihto maksaa 50 €, jos vaihtaa soluhuoneesta toiseen soluhuoneeseen tai yksiöstä toiseen yksiöön. Huoneenvaihto ei kuitenkaan maksa mitään, jos vaihtaa soluhuoneesta yksiöön tai vastaavasti yksiöstä soluhuoneeseen.

16. Kuinka kauan asunnossa saa asua oppilaitoksesta valmistumisen jälkeen?

Valmistumisen jälkeen asunnossa saa asua 6 kk. Perheasunnon ollessa kyseessä, saa 6 kk jälkeen asumista kuitenkin jatkaa, jos toinen asukkaista opiskelee yhä.

17. Jos haluan irtisanoa asuntoni, kuinka irtisanon sen ja mikä on irtisanomisaika?

Halutessasi irtisanoa vuokrasopimuksesi, tulee irtisanominen tehdä kirjallisesti, joko täyttämällä irtisanomisilmoituksen ja lähettämällä sen meille sähköpostilla tai käymällä toimistolla täyttämässä irtisanomisilmoituksen.

Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa irtisanomisaika on yksi kuukausi, mikä tarkoittaa, että vuokrasopimuksesi päättyy seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä siitä kuusta, jolloin irtisanoit asuntosi. 

Esim. jos tulet tekemään irtisanomisen toimistollemme toukokuun aikana, päättyy vuokrasopimuksesi kesäkuun viimeinen päivä. Perheasunnoissa molempien asukkaiden tulee käydä allekirjoittamassa irtisanomisilmoitus.

18. Mitä loppusiivous tarkoittaa?

Katso asunnon loppusiivous.

19. Saavun asunnolle viikoloppuna, mistä saan avaimen, kun toimisto on kiinni?

Avaimen nouto arkipäivisin toimiston aukioloajan puitteissa. Aukioloaikojen ulkopuolella avaimen voi hakea Kallentorin avaintenluovutusautomaatista. Mikäli avaimesi hakee joku sinun puolestasi tai toivot, että avaimesi jätetään Kallentorin automaattiin, tulee avaimen noudosta sopia toimiston kanssa erikseen. Tämä edellyttää kuitenkin että vuokrasopimus on jo allekirjoitettu toimistolla etukäteen.