Siivous

Siivous on jokaisen asukkaan velvollisuus! Siivouksen tarkoituksena on ylläpitää asunnon puhtautta ja tehdä asuminen turvallisemmaksi, terveellisemäksi ja viihtyisämmäksi. Vuokralaisen velvollisuus on siivota, hoitaa ja ylläpitää asuinhuoneistoa sekä huoneiston laitteita huolellisesti.

Siivouksen laiminlyönnistä saattaa aiheutua kustannuksia, viimeistään poismuuton yhteydessä. Lähtösiivous kuuluu aina viimeisenä toimenpiteenä ennen asunnon luovuttamista pois omasta käytöstä.

KORJAUSHINNASTO

Keittiö

Liesi on hyvä puhdistaa usein välttääksesi turha käryttäminen ja paha haju. Uunia varten on ostettavissa omat puhdistusaineet ja muistathan käyttää uunivuokia ja leivinpaperia ruoanvalmistuksessa.

Luonnollisesti jokainen tiskaa omat tiskinsä – mielellään heti ruokailun jälkeen
Jääkaappi ja pakastelokero kannattaa puhdistaa silloin tällöin. Sulata pakastelokero pari kertaa vuodessa ja puhdista samalla jääkaappi perusteellisesti.

Roskat ja normaalista asumisesta tuleva talousjäte tulee lajitella ohjeiden mukaisesti ja viedä suoraan jäteastioihin.

Roskapusseja ei saa jättää käytäville lojumaan.

Wc ja kylpyhuone

Wc ja kylpyhuone ovat ns. kosteita tiloja. WC-istuinta ei ole tarkoitettu jätteille oli ne sitten kuukautissuojia, kondomeja tms. Käytä jätteitä varten niille hankittua jätepussia. Puhdista WC-istuin säännöllisesti. Älä laita WC-pönttöön mitään sellaista, joka ei sinne kuulu.

Lattiakaivon on tarkoitus kerätä irtokarvat ja muut suuremmat hiukkaset, jotta ne ei tukkisi putkistoa. Puhdista lattiakaivoa säännöllisesti ehkäistäksesi tukoksia. Lattiakaivoihin on saatavilla kaupoista erityisesti tehtävään tarkoitettuja lattiakaivosuodattimia, jotka keräävät kaivoon huuhtoutuvat hiukset ja roskat vielä tarkemmin.

Muistathan kuivata lattiat aina suihkussa käynnin jälkeen.