Siivous

Siivous on jokaisen asukkaan velvollisuus. Siivous ylläpitää asunnon puhtautta ja tekee asumisen turvallisemmaksi, terveellisemäksi ja viihtyisämmäksi. Vuokralaisen velvollisuus on siivota, hoitaa ja ylläpitää asuinhuoneistoa sekä huoneiston laitteita huolellisesti.

Siivouksen laiminlyönnistä saattaa aiheutua kustannuksia, viimeistään poismuuton yhteydessä. Soluasuntoihin annetaan siivouskehotuksia tarkastusten yhteydessä. Jokaisen asukkaan on tehtävä loppusiivous pois muuttaessa.

Keittiö

Liesi on hyvä puhdistaa aina käytön jälkeen, jotta vältyt turhalta käryttämiseltä ja pahalta hajulta. Uuninpuhdistusainetta kannattaa käyttää tarpeen vaatiessa. Muistathan käyttää uunivuokia ja leivinpaperia ruoanvalmistuksessa.

Luonnollisesti jokainen soluasuja tiskaa omat tiskinsä – mielellään heti ruokailun jälkeen.

Jääkaappi ja pakastelokero kannattaa puhdistaa silloin tällöin. Sulata pakastelokero pari kertaa vuodessa ja puhdista samalla jääkaappi perusteellisesti.

Roskat ja normaalista asumisesta tuleva talousjäte tulee lajitella ohjeiden mukaisesti ja viedä suoraan jäteastioihin.

Roskapusseja ei saa jättää käytäville lojumaan.

WC ja kylpyhuone

WC ja kylpyhuone ovat ns. kosteita tiloja. WC-istuinta ei ole tarkoitettu jätteille, ainoastaan WC-paperille. Muut jätteet tulee hävittää talousjätteen mukana. Puhdista WC-istuin säännöllisesti pinttymien välttämiseksi.

Lattiakaivon on tarkoitus kerätä irtokarvat ja muut suuremmat hiukkaset, jotta ne eivät tukkisi putkistoa. Puhdista lattiakaivoa säännöllisesti ehkäistäksesi tukoksia. Lattiakaivoihin on saatavilla kaupoista erityisesti tehtävään tarkoitettuja lattiakaivosuodattimia, jotka keräävät kaivoon huuhtoutuvat hiukset ja roskat vielä tarkemmin.

Muistathan kuivata lattiat aina suihkussa käynnin jälkeen.