Irtisanominen

Vuokrasopimus on aina irtisanottava kirjallisesti.

Toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen irtisanomisen voit tehdä sähköisesti pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Mikäli vuokrasopimuksella on useampi sopimusosapuoli, kaikkien osapuolten tulee tehdä irtisanominen erikseen omilla tunnuksillaan.

Kun sähköinen irtisanominen on viimeistelty onnistuneesti, sähköpostiin saapuu vahvistus irtisanomisesta.

Tee sähköinen irtisanominen tästä

Jos sähköinen irtisanominen ei syystä tai toisesta ole mahdollista, irtisanomisen voi myös tehdä palauttamalla nettisivuiltamme löytyvä irtisanomislomake sähköpostitse (kuva tai skannaus).

Irtisanomisilmoituksen voit tulostaa Tankkarin nettisivuilta ja tuoda valmiiksi täytettynä ja allekirjoitettuna toimistoomme. Mikäli irtisanomisilmoitusta ei ole allekirjoitettu, emme voi maksaa vakuutta. 

Irtisanomislomakkeen voit täyttää ja tulostaa tästä.

Irtisanomisen voi tehdä myös vapaamuotoisena kirjeenä. Asukas on aina vastuussa että kirjeestä löytyy tarvittavat tiedot, asukkaan yhteystiedot ja allekirjoitus.

Avaimen palautus

Avain tulee palauttaa Tankkarin toimistolle tai rakennuksesta löytyvään valkoiseen avaintenpalautuslaatikkoon. Asukkaan tulee ilmoittaa toimistolle, kun huoneisto on tyhjennetty ja siivottu, ja kertoa, mihin avain on palautettu. Avainten palautuksen jälkeen asunto tarkastetaan.

Irtisanomisaika

Irtisanomisaika on vuokralaisen irtisanomana AHVL:n mukaisesti aina kalenterikuukausi laskettuna irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä. Tämä tarkoittaa, että mikäli asunto irtisanotaan esimerkiksi maaliskuun aikana, vuokrasopimus päättyy huhtikuun viimeinen päivä ja huhtikuun vuokra on täten vielä maksettava.

Vakuuden palautus

Vakuus palautetaan vuokralaiselle kahden kuukauden kuluessa vuokra-asunnon tarkastamisesta. Vuokranantajalla on oikeus olla palauttamatta vakuutta, mikäli vuokria on maksamatta, huoneistoa on hoidettu huonosti tai se on jätetty siivoamatta ja avaimet palauttamatta. Yhteydenotot ja kyselyt vakuuteen liittyen voi lähettää invoicing@tankkari.fi.

Mikäli asuntoon on jätetty tavaraa tai se on jätetty huonoon kuntoon tai siivoamatta, sekä tavaroiden poisvienti että asunnon korjaus ja siivous menee asukkaan laskuun. Tällöin vakuutta ei palauteta täysmääräisenä, vaan Tankkari pidättää vakuudesta siivous- ja korjauskulut.

Tee irtisanominen ylläolevasta linkistä, jotta teksti on selkeästi kirjoitettua. Kt Oy Tankkari ei ole vastuussa vakuuden maksuun liittyvistä mahdollisista kuluista, jos ne koituvat epäselvästi merkityistä tili- ja yhteystiedoista.

Jos olet aiheuttanut asumisen aikana häiriötä, sinut voidaan häätää asunnostasi varoituksen jälkeen, ota siis huomautukset vakavasti. Jos sinut on kerran häädetty asunnoistamme, ei sinulle tulla osoittamaan uutta asuntoa.

Muistathan tehdä muuttoilmoituksen Postiin sisään- ja ulosmuutossa.