Hakijalle

Asunnon haku

Tankkarin asuntoja voivat hakea ensisijaisesti Kokkolassa päätoimisesti opiskelevat toisen ja kolmannen asteen oppilaitosten opiskelijat.

Voit täyttää asuntohakemuksen sähköisesti. Jos lähetät hakemuksen myös Kokkolan Vuokra Asunnot Oy:lle, ilmoitathan meille siitä sähköpostitse. Samaan järjestelmään menevä hakemus estää Tankkarin hakemuksen näkymisen järjestelmässämme.

Täyttöohjeet

  1. Perheet ja avoparit voivat hakea perheasuntoa (yksiötä voi hakea myös muut).
  2. Asuntohakemukseen tulee liittää seuraavat todistukset ja selvitykset:
    Opiskelijalta opiskelijatodistus tai ensimmäisen vuosikurssin ilmoitus oppilaitokseen hyväksymisestä
  3. On tärkeää, että tiedot tulevat tarkasti selville hakemuksesta.
  4. Tarkista että sähköpostiosoitteesi on oikea koska asuntotarjoukset lähetetään sähköpostilla.

Täytä kaavake selvästi, epäselviä hakemuksia ei käsitellä.

Mikäli hakijan hakemuksessa ja liitteissä antamat tiedot osoittautuvat virheellisiksi tai vääriksi, raukeaa mahdollisesti solmittu sopimus kiinteistöyhtiön ja vuokralaisen välillä välittömästi.

Sähköisen hakemuksen liitteet on toimitettava viimeistään vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Asuntotarjous tehdään hakijan hakemuksessa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta sen jättöpäivästä. Mikäli sinulle ei ole tarjottu asuntoa tuona aikana ja tarve on edelleen ajankohtainen, uusi hakemuksesi sivuiltamme. Olemme yhteydessä hakijaan vain asuntoa tarjotessamme, emme siis ilmoita erikseen, mikäli emme voi asuntoa sillä hetkellä hakijalle tarjota.

Varatun asunnon peruuttaminen

Maksamalla vakuuden varaat asunnon itsellesi.

Mikäli et pysty vastaanottamaan varattua asuntoa, tulee sinun ilmoittaa meille siitä pikimmiten.

14 vrk ennen vuokrasopimuksen alkamista peruutus ilmainen, tämän jälkeen peruutusmaksuna pidätämme vakuuden.

Mikäli olet maksanut vakuuden, mutta et allekirjoittanut sopimusta, katsotaan sopimuksen silti olevan voimassa, sillä vakuuden maksamalla olet varannut asunnon itsellesi.

Alkaneesta vuokrasopimuksesta pidätämme vakuuden + 1 kk vuokran. Esimerkki: vuokrasopimus alkaa 1.8., mikäli varattu asunto perutaan 17.7. tai sitä ennen, on peruutus ilmainen, tämän jälkeen vakuus pidätetään. Mikäli sopimus perutaan 1.8 tai sen jälkeen (ennen 31.8.) pidätämme vakuuden + 1 kk vuokran.

Asunnonvaihtajat

Mikäli vaihdat asuntoa soluhuoneesta soluhuoneeseen tai esim. yksiöstä yksiöön, vaihdosta laskutetaan toimisto- ja huoltokuluja 50€. Summa tulee olla maksettu ennen uuden vuokrasopimuksen allekirjoittamista.