Tuhohyönteiset ja niiden torjunta

Säännöllinen ja oikeaoppinen siivous on todella tärkeää, sillä näin pidetään poissa myös kutsumattomat vieraat.

Sokerimuurahainen

Tavallisimmin asuntoihin kulkeutuu sokeritoukkia ja muurahaisia. Sokeritoukan ruumis on litteä ja noin senttimetrin pituinen. Väriltään se on joko ruskehtava tai hopeanhohtoinen. Muutamien sokeritoukkien näkeminen on yleistä koko Suomessa. Toukat torjut parhaiten pitämällä kosteat tilat kuivina. Jätä suihkun jälkeen kylpyhuoneen ovi auki, jotta tila kuivuu mahdollisimman hyvin. Viemäreihin on hyvä silloin tällöin kaataa kiehuvaa vettä. Myös lattiakaivot on hyvä puhdistaa säännöllisesti.

Sokeritoukka

Syöpäläiset kuten lude, täi tai kirppu, kulkeutuvat asuntoihin helposti mm. ihmisten vaatteissa, huonekaluissa sekä sängyissä. Käytettyjen sänkyjen ja sohvien ostamisessa kannattaakin tästä syystä olla varovainen. Yleensä huono hygienia ja siivottomuus lisäävät syöpäläisten esiintymistä.

Jos epäilet luteita asunnossasi, ilmoita epäilyksestäsi toimistolle mahdollisimman pian.

Luteet ovat ikävä vaiva, joka on yleistynyt jälleen viime vuosina kerrostaloissa Suomessa. Periaatteenamme on tarttua tapauksiin ripeästi kutsumalla paikalle tuholaistorjuntayhtiö, joka sitten suorittaa kartoitukset ja tarvittavat torjunnat.

Kt Oy Tankkari tilaa ilmoituksen perusteella kartoituksen huoneistoon. Toimintatapaamme kuuluu ripeä reagointi ludehavaintoihin kutsumalla yhteistyökumppani kartoittamaan tilannetta ja suorittamaan mahdolliset torjunnat Kt Oy Tankkarin kustannuksella.

Huolellinen torjunta auttaa ongelmaan parhaiten

Luteet ovat ikävä, valitettava riesa, mutta eivät yleensä este asumiselle. Luteista pääsee parhaiten eroon huolellisten torjuntojen avulla. Torjuntojen onnistumisen kannalta on tärkeää, että myös asukkaat noudattavat torjuntayhtiön ohjeita tarkasti. Muutto uuteen asuntoon ei yleensä ratkaise ongelmaa, jos torjuntoja ei toteuteta huolellisesti.

Lude

Ludetapauksissa vuokranantajan velvollisuutena on puuttua asiaan välittömästi. Vuokranantajalla ei kuitenkaan ole korvausvelvollisuutta mahdollisista huonekaluvahingoista. Asukkaan velvollisuutena on ilmoittaa ludehavainnoista mahdollisimman pian Kt Oy Tankkarille sekä noudattaa torjuntayhtiön antamia ohjeita. Huolelliset torjunnat ovat paras tapa päästä ongelmasta eroon.

Asuntoihin muuttavia asukkaita tiedotetaan, jos asuntoon käynnistyy ludetorjunta vuokrasopimuksen vahvistamisen jälkeen. Jos ludehavainto on tullut ilmi ennen asunnon tarjoamista, asunto pidetään tyhjillään, kunnes torjunnat ovat ohi. Jos siis uuteen asukkaaseen ei ole oltu asian tiimoilta yhteydessä, ei huolta tarvitse kantaa.

Huolellinen siivoaminen pitää suurimman osan kutsumattomista vieraista loitolla.

Lisätietoa tuhoeläimistä löydät esim. www.tuhoelain.fi -sivustolta.