Asunnon loppusiivous

Lähtöohje

Asunnon luovutus on tehtävä ehdottomasti viimeistään vuokrasopimuksen päättymispäivänä.

1. Siivoa huoneesi/huoneistosi huolella! Jos huoneisto todetaan lähtötarkastuksessa huonosti siivotuksi, se hoidetaan luovutuskuntoon palkatulla siivoojalla ja siivouskustannusten veloitus tapahtuu automaattisesti vakuudesta. 

2. Soluhuoneistojen muuttotarkastus suoritetaan kahdessa vaiheessa. (1.1.2021 alkaen)

  • Ensimmäinen tarkastus tehdään viimeisen asumiskuukauden 15. päivästä alkaen.
  • Mikäli ensimmäisessä tarkastuksessa havaitaan, että solujen yhteiset tilat ovat sotkuiset, jätetään huoneistossa asuville siivouskehotus yhteisistä tiloista. Huomioikaa, että tämä kehotus koskee kaikkia soluhuoneistossa asuvia.
  • Toinen muuttotarkastus tehdään, kun asukas on muuttanut pois huoneistosta. Mikäli havaitaan, että yhteisten tilojen siivous ei vastaa Tankkarin edellyttämää siivoustasoa, tullaan asunto siivoamaan ja siivouksesta aiheutuvat kulut veloitetaan kaikilta huoneistossa asuvilta asukkailta. Poismuuttajan oman huoneen (ja kylpyhuoneen) siivouskustannukset veloitetaan suoraan poismuuttajan vakuudesta.
  • Mikäli asukkaita ei ole paikalla, käytetään yleisavainta. 

Sovi kämppiksesi kanssa siivouksesta, niin prosessi hoituu helposti.

3. Huolehdi ennen muuttoa, että kaikki peruskalustukseen kuuluvat kalusteet, joiden olet tulotarkastuksessasi ilmoittanut olevan käytössäsi ovat huoneessa/huoneistossa. Puuttuvista kalusteista veloitetaan korvausvastuuhinnaston mukaisesti. Muuttaessa pois ei voi enää vedota siihen, että asunto on ollut sisään muuttaessa huonosti siivottu.

4. Palauta huoneen/huoneiston avaimet nimelläsi varustettuna kirjekuoressa toimistoon. Mikäli palautus toimistolle tapahtuu toimiston sulkeuduttua, sovitaan avaimen palautuksesta yhdessä toimiston kanssa. Voit palauttaa avaimet myös rakennuksessa sijaitsevaan valkoiseen avainpalautuslaatikkoon. Avaimet täytyy aina palauttaa suoraan toimistolle tai rakennuksen valkoisen avainpalautuslaatikkoon ellei muuta ole sovittu. 

Huomiothan että avaimessa on osoitelappu kiinnitettynä, mikäli palautat avaimen avaintenpalautuslaatikkoon, jotta tiedämme minkä kohteen avain on palautettu.

5. Tee osoitteenmuutos Postille hyvissä ajoin ennen muuttoa.

6. Perimme 30€ rikemaksun, jos et ole toiminut lähtöohjeen mukaisesti (esim. jättänyt avaimen palauttamatta ja sitä joudutaan soittelemaan perään).

Huoneistokohtaisen varaston tyhjennys on 50€ + mahdolliset jätemaksut.

Siivousohje

Huone/huoneisto on siivottava hyvin

Jääkaappipakastin on sulatettava ja ovi on jätettävä raolleen homehtumisvaaran vuoksi. Muistathan laittaa lattialle astian, johon jää sulaa. Lattialle valunut vesi voi aiheuttaa lattiaan tai kodinkoneisiin vaurioita. Irrota jääkaapin johto seinästä sammuttaaksesi sen. Jos tiedät varmaksi, että jälkeesi on heti tulossa uusi asukas, ei kaappia tarvitse sammuttaa.

Jääkaapin tasot, hyllyt ja laatikot on pestävä ja pyyhittävä.

Liesitaso ja uuni puhdistetaan huolellisesti. Muista puhdistaa pellit, ritilät sekä uunin alla oleva säilytysluukku.

Muista vetää liesi pois paikaltaan ja puhdistaa taustat ja lattia (jos mahdollista). Tankkari 6:ssa on joitain kiinteitä helloja, mutta muissa asunnoissa laitteen saa vedettyä pois paikaltaan.

WC- ja suihkutilat siivotaan hyvin harjaa ja pesuainetta käyttäen. Poista tahrat ja kalkkeumat.

Parveke tai terassi siivottava ja tyhjennettävä.

Ikkunoiden on oltava siistit ja ne pestään tarvittaessa.

Lattiat, ovet ja ovenpielet, kaapit ja kaapinovet, valokatkaisijat, laatikot ja seinät pyyhitään kostealla rätillä pesuainetta käyttäen.

Siivousvälineet ja -aineet asukas hankkii itse.