Asukkaalle

Asukasopas

Maksettuasi vuokran vakuuden, allekirjoitettuasi vuokrasopimuksen ja vastaanotettuasi asuntosi avaimen, tulee sinusta Kt Oy Tankkarin asukas kaikkine siihen kuuluvine oikeuksineen ja velvollisuuksineen.

Näiltä sivuilta saat tietoa, mitä asumiseesi tarvitset.

Vuokrasopimuksesi on voimassa toistaiseksi ellei muuta mainita. Sinun vastuullasi on ilmoittaa poismuuttoaikeistasi ajoissa. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on AHVL:n mukainen kalenterikuukausi, joten käytännössä sopimus päättyy irtisanomista seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Jos ilmoitat poismuuttosi myöhässä, joudut maksamaan myös poismuuttosi jälkeisen kuukauden vuokran.

Tutustu online-oppaaseemme!

Avain

Saat avaimen asuntoosi lähtökohtaisesti vuokrasopimuksen alkamispäivänä. Vakuus tulee olla maksettuna ja vuokrasopimus allekirjoitettuna ennen avaimen luovutusta. Huoneiston lisäksi avaimella pääsee myös asukkaille tarkoitettuihin yhteisiin tiloihin. Avain on henkilökohtainen ja sitä on käytettävä vastuullisesti ja huolellisesti. Jos avaimesi katoaa, ilmoita siitä välittömästi Tankkarin toimistoon. Vääriin käsiin joutuneesta avaimesta voi koitua ikäviä seurauksia.

Vuokrasuhteen päättyessä avaimet on palautettava poismuuttopäivänä Kt Oy Tankkarin toimistoon. Vakuus voidaan palauttaa vasta kun asunto ja avaimet on asianmukaisesti luovutettu. Väärin tai myöhässä palautettu avain veloitetaan vakuudesta.

Soluasuminen

Asuessasi solussa on Sinun otettava huomioon myös kanssa-asujasi. Toisen omaisuutta tulee kunnioittaa. Muistathan, ettei toisen tavaroita lainata tai oteta ilman lupaa. Kaikki soluasunnon asukkaat ovat yhteisesti vastuussa yhteisistä tiloista, siivousvuorot voisi olla ihan hyvä juttu. Jääkaappi kannattaa jakaa kaikille sopivalla tavalla, eikä sieltä syödä ruokaa, jota et ole itse ostanut! Muistathan aina pyyhkiä jälkesi ja tiskata astiasi mielellään heti pois.

Soluhuoneet ovat aina kalustettuja: huoneesta tulee löytyä sängyn runko, työpöytä tuoleineen, kattolamppu, kirjahylly ja vaatekaappi. Joissakin huoneissa on vielä lisäksi vierastuoli. Soluasunnossa lemmikkieläinten pito on ehdottomasti kielletty.

Tankkarien soluhuoneista löytyy sängynrunko 80 x 200, mutta asukkaan täytyy itse hankkia patja.

Soluhuone on tarkoitettu yhdelle henkilölle eli sopimuksen allekirjoittaneelle vuokralaiselle. Vuokrasopimuksessa mainitsemattomien henkilöiden majoittaminen asunnossa on kielletty.

Huomioithan, että sinun tulee itse hankkia irtaimistollesi kotivakuutus. Tankkari ei ole vastuussa irtaimistostasi eikä Tankkarin vakuutus korvaa vuokralaisen omaisuutta.

Asunnonvaihto

Mikäli vaihdat asuntoa soluhuoneesta soluhuoneeseen tai esim. yksiöstä yksiöön, vaihdosta laskutetaan toimisto- ja huoltokuluja 50€. Summa tulee olla maksettu ennen uuden vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt ovat kiinteistökohtaisia. Kiinteistöt ilman omia järjestyssääntöjä seuraavat kaupungin voimassaolevia järjestyssääntöjä.

Tupakointi on kielletty kaikissa Tankkarin asunnoissa ja muissa sisätiloissa. Mikäli todetaan, että huoneistossa on tupakoitu, tupakoinnista koituvat korjauskustannukset (maalaus, otsonointi jne.) vähennetään asukkaan vakuudesta.

Hiljaisuus on ehdoton klo 22-07. Jokaisella on oikeus omaan rauhaan!

Mikäli asukkaan vieraat käyttäytyvät sopimattomasti tai aiheuttavat ilkivaltaa, vuokralainen on vastuussa heidän tekemisistään. Vuokralainen korvaa ilkivaltatilanteessa kaikki uudelleenmaalauksesta, korjauksesta tai muusta huollontarpeesta johtuvat kulut.

Huoltomies

Ota yhteyttä toimistolle, jos asunnossa on jokin vika. Vikailmoituksen voit tehdä asukassivujen vikailmoitus-osiosta. Mikäli akuuttia puuttumista vaativa laiterikko tai vuoto tapahtuu viikonlopun aikana, kutsu paikalle päivystävä huoltomies (+358 40 181 7400).

Pyykkituvat

Kaikissa Kt Oy Tankkarin taloissa on hyvin varustetut pesutuvat, joissa pyykit puhdistuvat vaivattomasti.

Pesutuvat ovat asukkaiden vapaassa käytössä. Pesukoneiden käyttö on opiskelijoille ilmaista.

Ohjeet pesukoneiden käyttöön ja varaukseen löytyvät pesutupien seiniltä.